Oplossingsgerichte therapie

ArtAbintus is een atelier waarin het Usui System of Natural Healing een uitgangspunt is. Bij ons kunt u terecht voor diverse teken- en schildercursussen & workshops in de vorm van Creatieve Therapie, Oplossingsgericht Coachen, Reiki I, II en IIIen meditatie technieken.

Daarnaast kunt u bij ons ook nog terecht voor individuele te volgen methodes aan zoals o.a. kleurentherapie of een reiki behandeling, die bijdragen aan het wegnemen van fysieke of mentale blokkades en chronische pijn of vermoeidheid.

Oplossingsgericht coachen

Deze vorm van aanpak, namelijk oplossingsgerichte therapie of coaching is anders dan andere aanpakken. Praten over problemen is geen taboe, maar bij oplossingsgericht coachen zoeken we niet naar oorzaken van problemen en proberen we evenmin een diagnose op te stellen. Via oplossingsgerichte therapie of coaching helpt de coach, via vragen om doelen te stellen in termen van concrete positieve gewenste resultaten.

Werkwijze

Ons werkwijze bij ArtAbintus is als volgt. Wij werken niet-directief en hanteren een neutrale houding. Dit wil zeggen dat we het uitgangspunt hanteren van het perspectief die voor de coach leidend is en blijft. Vragen worden op een socratische wijze gesteld, deze zijn typerend als begripvol, maar onderzoekend. De coach onderzoekt hoe de cliƫnt de situatie ziet, en helpt met de socratische vraagstelling verder te komen tot een steeds constructiever, bruikbaarder en realistischer perspectief.

Oplossingsgerichte therapie of coachen wordt vooral toepast bij individuele coaching, conflicthantering- mediation, teamcoaching en loopbaanbegeleiding.

Voor meer informatie of een intake gesprek kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Oplossingsgerichte Therapie